GönderenKonu:  (Okunma sayısı defa)

Aprahamcan

  • Forum Üyesi
  • İleti: 50
  • Üyelik Tarihi:
Büyük Düşünüp Küçük Yaşamak
Tarih : 29-03-2012 Saat : 13:01

Kendimizi ne kadar zihinsel olarak büyük görürsek, o kadar küçük ve sade yaşamalıyız. Bu aslında en zor düşünme şekillerinden birisi olabilir. Bir yerde zihin devreye giriyor, bir yerde ruh bende varım demek istiyor. Dengeyi kurmak ise, ne kadar fazla doğru bilgiyi özümseyip Gerçek olana yaklaşmakla bağlantılı ilerleyebilir.

Kendimizi zihinsel açıdan büyük gördüğümüz anda, çevremizdekileri aşağı olarak görmeye başlama eğilimine gireriz. Bu bizi büyük hatalara götürür. Bizim yeni bilgilere ulaşma kapılarımızı kapatır. Çünkü biz zihinsel açıdan kendimizi büyük gördüğümüzde her şeyi biliyorum moduna sokarız kendimizi ve bilgi akışını keseriz. Bizim olmamız gereken durum zihinsel olarak aç olma durumudur. Devamlı doğru bilgiyi özümseyip her olaydan, her yaşanmışlıktan, her okuduğumuzdan… dersler çıkarıp pişirip tekrardan insanlığın hayrına olacak şekilde geri sunmamız gerekiyor. Zihinsel açıdan kendimizi dengede tutmak büyük görmeye ancak Ruhumuzun aitliğini kavradıktan sonra pozitif sonuçlar vermeye başlar.

Ruhsal olarak kendimizi büyük görerek de bazen hatalar yapabiliriz. Çünkü sadece bir ruh olarak kendimize bile yetecek gücü bulamayabiliriz. Örneğin pille çalışan bir Full HD 3D televizyonun ne kadar güçlü ve güzel görüntü vermesi olası değil ise bedenimizi de aynı düzlemde tutabiliriz. Bedenimizi besleyen asıl kaynağı yani elektriğin geldiği kaynağı iyice özümsemeliyiz. O‘nun bizi nasıl enerjiyle doldurduğunu onun sayesinde büyük bir ruh olduğumuzun farkındalığıyla yüceltebiliriz.  

Her zaman olduğumuz şey için varlığımız güzelliği için şükretmeliyiz. Karşımızdaki kişiye duyduğumuz öfkenin, sevincin, sevginin ve diğer bütün duyguların sebebini zihnimizin içinden dışarıya olan yansıma olarak görmemiz gerektiğini bilmeliyiz. Biz Yaradan’a yaklaştıkça sadece dışarıya karşı sevgi, şefkat ve huzur beslediğimizi görüp Ruhumuzun gerçekliğine ait olmayan öfke, kin ve nefret gibi duyguların varlığından özgürleşebileceğiz.

Bunları yaparken en önemli büyüklüğün mütevazılık olduğunu da hatırlamamız gerekecektir. Siz kendinizi aşağı görürken bile sizi yüksekte görüp suçlayabilecek olanlar olacaktır. Çünkü siz zihinsel olarak kendinizi terbiye etmişsinizdir. Ruhsal olarak Yaradan’a ait olan gücünüz en yüksek seviyeye gelmiştir. Aşağıda kalmayı seçen ruhlar için hep yüksekte uçan kartal gibi gözükeceksiniz.

Huzurlu Farkındalıklar Ve Uyanışlar İçinde Bulunmanız Dileğiyle

                                                                                       Sevgiyle,

                                                                                              Can Apraham Kuyumcu

 

 


Aprahamcan

  • Forum Üyesi
  • İleti: 50
  • Üyelik Tarihi:
Varolan Tüm Canlılar
Tarih : 22-08-2012 Saat : 10:32

Tüm dünyada kozmik bilincin vuku bulması ve cennetin dünyada tezahür etmesini niyet ediyorum. Gerçek olmayan ; içeride ve dışarıda , yukarıda ve aşağıda ne varsa hepsinin aydınlığa ve hakikatle hakikate geri dönmesini niyet ediyorum. Benim için en harikulade , en muhteşem , en harika ve mucizevi varoluşu en güzel şekilde deneyimleyebileceğim deneyimleri yaşamayı , deneyimlere, insanlara ve mekanlara çekilmeyi ve en mucizevi deneyimleri yaşayacağım doğru zamanlarda doğru yerlerde olmayı seçiyorum. Kendi gerçekliğimin , kendi gerçek benliğimin sonsuz vehçeleriyle bütünleşmeyi , varoluşla, yaradanla ve tüm yaradılanlarla tamamen bütünleşmeyi , sonsuzlukta sonsuzca gülümseyen bir sonsuz sevi rüzgarı  , sonsuz sevgi ve ışık seli , sonsuz ışığın sonsuz güneşi olmayı niyet ediyorum , seçiyorum ve oluyorum.  Hepberaber  karanlıksız, birarada , sevgi ve nurla yaşayabileceğimiz harika bir ışık evi ve birliği oluşturmayı ve yaratmayı niyet ediyorum. Var olan her varlık  maddi ve  manevi her türlü bolluğun ; en güzelini , en iyisini ve en doğrusunu hak ediyor,  maddi ve manevi bolluk akışının kendim için ve tüm varolan varlıklar için daha da akışkan olmasını niyet ediyorum ve seçiyorum. Gerçek dostlukları, gerçek aşkı , gerçek aşığı , gerçek sevgiyi ve ışığı , gerçek iletişimi ve tüm gerçekliği yaşamıma tam anlamıyla , her vehçemle , her vehçeme davet ediyorum. Hayatımın her an’ının bir meditasyona , kutlamaya , cümbüşe , kutsal bir yolculuğa ve yaradanla her an birlik ve bütünlüğümün , akışın ve kim olduğumun daha derin vehçeleriyle bütünleşmeyi , bu bütünlüğü; bu bütünlüğün değerinin tamamen farkında olacak dostlarla ve varlıklarla paylaşmayı seçiyorum.  En sağlıklı , en uygun, en harika , sevgiden ve ışıktan evimde olmayı , evimi yaratmayı ve doğa ana ile tamamen bütünleşmeyi, onunla birlikte , onun içinde  , onunla ve tüm canlılarla bir olarak , bir arada yaşamayı niyet ediyorum. Kendi içimdeki sonsuzlukların sonsuz kez daha çok farkına varmayı ve bu farkındalıklarla , sonsuzlukla sonsuzluğa parıldayan güneş olarak , tüm sonsuzluğu , sonsuz kez ve sonsuz yönde aydınlatmayı , her an sonsuz kez aydınlanmayı ve sonsuz kez aydınlatmayı niyet ediyorum. Her adım bir aydınlanma ve sonsuz adımlarımı sonsuz kere sonsuzlaştırmayı seçiyorum...