GönderenKonu:  (Okunma sayısı defa)

Aprahamcan

  • Forum Üyesi
  • İleti: 50
  • Üyelik Tarihi:
Şükür
Tarih : 21-03-2012 Saat : 23:40

Şükretmeyi dilimiz ne kadar çok söylese de dikkat ettiğimizde yüreğimizin söylediği az olur. hâlbuki içten dediğimizdeki etkilerini gözlemlediğimizde bize olumlu dönüşleri mucizelerle görülür.

     Şükrederken bizim elimizde olanları katmamız önemli, ama asıl önemli olan varlığımızın özünde yaratılış gerçeğimizi anlayıp onun için şükretmek.  Çünkü bütünün hayrına olacak şekilde elimizde bulunanlar bir gün kaybolursa bizi isyana yönlendirmesi olası kötü sonuçlar doğurur. O nedenle en önemli şükür diyebileceğimiz şey  bedenimizin içine kiracı olarak yerleştirilmiş olan parıldayan ruhumuzdur.

   Yaşadığımız 3 boyutlu dünyada ying - yang yasaları çoğunlukla hâkim, ama çoğumuz sembol olarak aşina olsak da ne olduğuna tam olarak anlam veremeyebiliriz. çoğumuza göre her iyiliğin içinde kötülük, her kötülüğün içinde iyilik olarak yorumlanır ve akıllara iyilikler içinde kötülük olma ihtimalini düşündürür. hâlbu ki bakış açımızı değiştirecek bir açıklama yapmak gerekirse; eğer sorunlarımızın içinde boğulurken o problemlerimizin içindeki hayrı bulabilirsek(siyahın içindeki beyaz nokta) , şükür ettiğimiz anda ışığımız büyürken, problemin o siyah nokta kadar kaldığını görürüz.

    Şimdi ayna karşısına geçin ve aynaya bakın hala geç değil ! mucize, yaratılışınız için şükretmeyi kendinize layık görmeniz...